Î Handelskrig! Varför Förhandling Ă€r den enda lösningen pĂ„ svĂ„ra affĂ€rsrelationer – Huthwaite Sverige

Horizons logo

The thought leadership division of Huthwaite International

| Studier | Artiklar | Kunskap | Insikter | White papers |

Filtrera

Dela den hÀr artikeln

Handelskrig! Varför Förhandling Àr den enda lösningen pÄ svÄra affÀrsrelationer

Med de hotande handelsavgifterna frÄn USA sitter vÀrlden och vÀntar pÄ vad som kan vara starten pÄ ett nytt handelskrig bland supermakter över hela vÀrlden.  

Det har verkligen lÀmnat mÀnniskor i obehag - men vad Àr de verkliga konsekvenserna hÀr? Och vilka lÀrdomar kan företag göra i sina egna affÀrsrelationer.

Huthwaites Neil Clothier har gett sin kommentar pÄ detta till Daily Express.

"UtifrĂ„n ett taktiskt perspektiv implementerar Trump vad Huthwaites forskning identifierar som Power Play - en teknik som sannolikt kommer att framkalla vedergĂ€llning frĂ„n de som befinner sig i skyttelinjen. Även om mĂ„nga anvĂ€nder sig av Power Play som en del i sin förhandling för framtida avtal, har det ofta en negativ effekt och kan skada framtida relationer. Relationer tar en livstid att bygga upp, men enbart nĂ„gra sekunder att rasera.

IstÀllet bör Trump och de andra involverade makthavarna endast tillÀmpa sÄ mycket makt som behövs för att uppnÄ sina utsatta mÄl. Det Àr viktigt att ledarna har flera alternativa reservplaner nÀr de förhandlar. Om du inte har nÄgra reservplaner sÄ minster du den makt du kanske hade. I det hÀr fallet mÄste de frÄgor som behöver stÀllas vara kring krav och förmÄga. Kan USA tillgodose den inhemska efterfrÄgan pÄ stÄl och aluminium? Kommer USA att ha tillrÀckligt med export i framtiden och Àr den resursen (produkten) sÄ begrÀnsad att USA kan krÀva ett konkurrensmÀssigt pris? Att fjÀrma sig frÄn alla alternativ kan vara farligt i framtida förhandlingar.

Om Trump anser att han behöver en fungerade relation till andra lÀnder sÄ behöver han arbeta pÄ att underhÄlla relationen. Misslyckas man med att göra det resulterar det i svÄrigheter att bibehÄlla relationen med lÀnder utanför USA. Kommunikation och förhandlingar som syftar till att bevara relationen Àr alltid den bÀsta vÀgen att gÄ - i stÀllet för ett anvÀnda sig av ett vinna/förlora scenario. Den enda gÄngen man kan anvÀnda sig av ett vinna/förlora scenario Àr nÀr fortsÀttningen av förhÄllandet Àr ovÀsentligt för framtiden.  Det gÀller oavsett om förhandlingspartnerna Àr smÄföretag, bolag eller stor makter.

Djupare insikter | Forskningsrapport

Med över 1300 respondenter frÄn hela vÀrlden delar den hÀr rapporten med sig av insikter om vilka förhandlingsbeteenden och taktiker som förhandlare anser vara framgÄngsrika.

Ytterligare lÀsning

The changing face of B2B selling – Why SPINÂź is more crucial than ever
Av Tony Hughes

Se upp för ”fula” förhandlingsknep!
Av Huthwaite

Till toppen