Horizons logo

The thought leadership division of Huthwaite International

| Studier | Artiklar | Kunskap | Insikter | White papers |

Filtrera

Varför evidensbaserade utbildningar är grunden till effektiv kompetensutveckling och lärande

Utbildning och kompetensutveckling behöver vara baserad på evidens

Det är i slutet av september och träden har fått sina fina höstfärger. För många av oss som jobbar inom Learning and Development betyder detta att nästa World of Learning konferens (WOLCE) närmar sig. Jag satte mig nyligen ned med några av arrangörerna och vi kom fram till att jag varit med på 19 av de 22 senaste konferenserna. Jag har varit utställare, talare, paneldeltagare och vanlig besökare. Varje år träffar jag människor jag bara träffar på WOLCE.

För andra året i rad kommer jag vara en av arrangörerna till konferensen, vilket är en process som kräver både planering och engagemang med hela WOLCE-teamet. Arbetet börjar samma dag man börjar montera ned från den senaste konferensen.

Precis som föregående år förväntar jag mig att se ett brett utbud av utbildning och kompetensutvecklande tjänster och produkter. En del kommer vara flugor och trender. De senaste åren har jag sett många flugor som baserats på tekniska lösningar. En del har testats - de flesta har blivit utdömda och bortglömda - lagom till att nästa fluga äntrat scenen. Jag har även sett många självutnämnda revolutioner i inlärningsteori – allt från pseudovetenskap till sådan som är baserat på riktig forskning. Vissa har reellt värde medan andra varit rent svammel som snart kommer glömmas bort.

De som har genuint värde tenderar att vara väl förankrade i något hållbart och konkret. De erkänner öppet att vissa saker aldrig ändras, att evolution tar tusentals år och att vi lär oss idag på samma sätt som när människan först lärde sig gå på två ben. Vi kanske ser mer sofistikerade ut - fast ”tiden går men gamla vanor består”:

  • Vi lär från varandra
  • Vi måste öva och vi responderar på feedback
  • Vi behöver en anledning för att ta till oss ny kunskap och ändra våra åsikter och beteenden
  • Men framförallt så behöver vi bevis på att det vi förväntas tro på är rätt; att det vi ombeds göra kommer att fungera

Just bevis verkar vara den viktigaste faktorn när vi jämför det som faktiskt kommer att fungera, och det som är en pseudovetenskaplig fluga.

Att veta vad det är som gör en person skicklig och effektiv i sitt arbete, jämfört med någon som bara är OK är viktigt om man vill förbättra sin eller andras arbetsprestation.

Det kommer vara omöjligt – både för mig och för alla andra – att delta på samtliga presentationer och seminarier på årets WOLCE-konferens. Jag kommer dock vara delaktig i många som moderator och konferencier. Samtidigt kommer jag vara en student och ställa frågor. Var är bevisen? Hur vet du att det här kommer fungera? Kan den här lösningen implementeras på min arbetsplats och användas för mina utmaningar?

Jag kommer leta efter tillförlitlig forskning och fallstudier med substans. Jag kommer leta efter lösningar som bygger på väl understödda grunder, jag kommer fråga efter bevis.

Om du tänker delta på årets WOLCE konferens med förhoppningen att hitta en ny utbildningskurs eller leverantör av liknande tjänster, så hoppas jag du kommer ställa samma sorts frågor.

Professionell kompetensutveckling behöver utbildningar som har en sund evidensbaserad grund. Det finns flugor och trender som lyser lika starkt som lövträden gör på hösten, men likt löven kommer de bli bruna och ramla av efter några veckor.

Robin Hoyle är författaren till böckerna Informal Learning in Organizations och Complete Training, publicerade av Kogan Page. Robin har arbetat med Huthwaite International på ett flertal projekt sedan 1999 och arbetar för närvarande tillsammans med Huthwaite och utforskar hur inlärningsteknik kan stödja varaktig beteendeförändring

Djupare Insikter | Ladda ner rapporter

Coaching – lasting improvements

Ladda ner rapport

SPIN Selling – Proof of Evidence

Bevis för SPIN Selling
Ladda ner rapport

Developing Sales Effectiveness

Ladda ner rapport

Developing Negotiation Skills

Ladda ner rapport
Ytterligare läsning

Learning & Development – hur kommer L&D att utvecklas framåt?
Av Robin Hoyle

Att skapa en effektiv inlärningsmiljö
Av Robin Hoyle

Fungerar SPIN® Selling? Ett företag berättar om sina erfarenheter | Case Study
Av Huthwaite

5 anledningar till att säljutbildningar misslyckas
Av Karen Woodhead

Att få rätt balans mellan digitalt lärande och klassrumsbaserad träning
Av Tony Hughes

Ett utbildningsprogram – hur bedömer man avkastning på investeringen?
Av Tony Hughes

Go to Top