Förhandling | Forskning

Med avstamp i vÄr ursprungliga SPINŸ forskning tillÀmpade vi samma forskningsmetodik och tillÀmpade den inom Förhandling.

Vi ifrÄgasatte vad som gjorde skillnaden mellan en framgÄngsrik förhandlare och en misslyckad. Som med vÄra SPINŸ fynd spelade beteenden en avgörande roll.

Vi upptÀckte en stor skillnad mellan vad toppförhandlare sa att de gjorde och vad vi faktiskt observerade dem göra. Vi upptÀckte att deras pÄstÄdda tekniker inte hade nÄgon verkan och var inte de faktorer som faktist avgjorde om det skulle bli en lyckad förhandlingen eller inte. Det som var nÀrvarande var dock ett naturligt beteendemönster. Vi kokade ner detta till ett 10 tal distinkta och tydliga beteenden.

Under 2013 genomförde vi ytterligare en global studie bland vĂ€rldens mest effektiva förhandlare för att faststĂ€lla de nyckelbeteenden som gjorde dem sĂ„ framgĂ„ngsrika. 1300 personer deltog i 52 lĂ€nder. Vi jĂ€mförde deras beteende med ”genomsnittliga” förhandlare. Resultaten förstĂ€rkte vĂ„rt ursprungliga resultat.

Viktiga insikter Àr:

  • Skickliga förhandlare söker avsevĂ€rt mer information under förhandlingen Ă€n den genomsnittliga förhandlaren.
  • Skickliga förhandlare testar ofta förstĂ„else av diskussionen och sammanfattar muntligt framstegen under hela mötet. Den genomsnittliga förhandlaren, Ă„ andra sidan, undviker medvetet att klargöra otydliga diskussioner i rĂ€dsla för oenighet med den andra parten.

Dessa exempel Àr bara toppen av isberget. VÄr beteendemodell ger mÄnga mer vÀrdefulla insikter inom framgÄngsrik förhandling. Det Àr ett omfattande ramverk genom vilket du och ditt team kan öva dina fÀrdigheter, jÀmföra resultat och gÄ in i mötesrum med fÀrskt förtroende att framgÄngsrikt förhandla.

Kontakt

Kontakta oss

FrÄgor kring förhandling, ring oss pÄ +46 70 272 4679.
Kontakt